Arrangemang

Förhandsanmälan till alla fördrag birgitta.k.hansson@gmail.com

Per Wirtén

4 augusti kl. 18.00. Eventuellt också kl. 16.00 vid stor publiktillströmning.
Galleri Söreskog, 1 km från Lilla Björka
Samarrangemang med Det fria ordets hus. Entré: 100:-

Per Wirtén är journalist och författare och kom nyligen ut med en bok om Elin Wägners liv i början av 1920-talet ”Europa, ständigt detta Europa. Elin Wägners förlorade kärlek”.
Under fyra år på 1920-talet reste Elin Wägner i Europa och hamnade mitt i en av dåtidens mest infekterade konfliker, den mellan Frankrike och Tyskland i Rhenlandet och  Ruhrområdet. Europas framtid stod på spel. I Mannheim träffade hon en tysk nationalist, som blev hennes kanske enda lyckliga kärlekshistoria. Hon var pacifist, han drogs med tiden in i våldsamma attentat.

Susanna Alakoski

11 augusti kl. 16.00 och 18.00
Galleri Söreskog, 1 km från Lilla Björka. Entré 100:-

Susanna Alakoski gjorde författardebut 2006 med romanen Svinalängorna som belönades med Augustpriset och blev både pjäs och film. Alakoski är nu aktuell med del två – Londonflickan – i sin tetralogi.
Susanna Alakoski fortsätter den svit romaner om kvinnors liv, arbete och längtan under nittonhundratalet som inleddes med den kritikerrosade ”Bomullsängeln”. Det är en berättelse om arbete, kärlek och vänskap där vardagsliv och världspolitik är trådar i samma väv.